Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο κλειστό πρόγραμμα μητέρων της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω»

Alt
04 Δεκ 2019 6:44 PM
Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το χώρο όπου λειτουργεί το κλειστό πρόγραμμα μητέρων της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω». Στη δομή αυτή φιλοξενούνται πρώην εξαρτημένες μητέρες, οι οποίες βρίσκονται σε πρόγραμμα στεγνής απεξάρτησης.

Ο κ. Κικίλιας περιηγήθηκε στους χώρους της δομής, συνομίλησε με το προσωπικό της, αλλά και με τις γυναίκες που φιλοξενούνται σε αυτή. Μετά της ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Επισκέφθηκα σήμερα μία από τις δομές του προγράμματος “18 Άνω”. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος με το ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με τους ανθρώπους της δομής, αλλά και με τις κυρίες που φιλοξενούνται εδώ. Πρόκειται για νεαρά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες. Κάποιες από αυτές έχουν και τα παιδάκια τους εδώ, κάποιες άλλες φιλοδοξούν να τα συναντήσουν και να ξανασμίξουν στην πορεία.

Διαπίστωσα ότι γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια. Το “18 Άνω” είναι ένα πρόγραμμα το οποίο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κοσμεί το χώρο και δίνει διεξόδους σε ό,τι έχει να κάνει με την απεξάρτηση.

Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει αυτά τα προγράμματα. Φιλοδοξούμε να έχουμε την εικόνα για όλες τις δομές σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια στήριξης, αξιολόγησης και εξέλιξής τους.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δείχνουν την κοινωνική τους ευαισθησία πρώτα από όλους στους ανήμπορους, στις ευπαθείς ομάδες, στους ανθρώπους που δεν έχουν ή δε μπορούν. Τέτοιοι άνθρωποι φιλοξενούνται σε αυτή τη δομή και γίνεται μια εξαιρετική δουλειά.

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και όλης της Κυβέρνησης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δουλειά αυτή. Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα των πραγματικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, να συμβάλλουμε και να στηρίξουμε τις δομές, τους αγώνες και τις μάχες που δίνετε μαζί με τα παιδιά αυτά.

Φιλοδοξούμε να τα ξαναδούμε στην κοινωνία, ως δυνατούς πολίτες, με την οικογένειά τους, με μια θέση εργασίας, κοινωνικά ενταγμένους και ενταγμένες»