Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) Αγίων Αναργύρων - Φιλαδελφείας είναι μια αποκεντρωμένη Μονάδα ψυχικής υγείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής-Δαφνί, η οποία στεγάζεται τώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην οδό Θεσσαλονίκης 125.

Το Τμήμα Ενηλίκων λειτουργεί από Δευτέρα έως  Παρασκευή 8.00 έως 20.00, ενώ δέχεται αιτήματα και εξυπηρετεί ανάγκες (στο πλαίσιο της Τομεοποίησης των υπηρεσιών) αποκλειστικά μονίμων κατοίκων που διαμένουν στον 4ο Τομέα Ψυχικής Υγείας Αττικής, δηλαδή τους Δήμους Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Αχαρνών και Φυλής.

Το ιατροπαιδαγωγικό κέντρο λειτουργεί Δευτέρα και Τετάρτη από 8:00 έως 20:00 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 8:00-15:00. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους μέχρι 18 ετών, κάτοικοι Αγ. Αναργύρων –Καματερού)

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για το τμήμα ενηλίκων είναι 210 2621260, 210 2612890, και για το Ιατροπαιδαγωγικό είναι 2102692975 και 2102612930 (fax).

Διαθέτει Τμήμα ανοιχτής  ψυχοκοινωνικής φροντίδας ενηλίκων και Κέντρο Ημέρας-Κοινωνική Λέσχη (για ενήλικες με  ψυχικές διαταραχές που παρακολουθούνται από το Κ.Ψ.Υ.). Η παρακολούθηση των ληπτών των υπηρεσιών του Κέντρου γίνεται με επισκέψεις στο Κέντρο και επισκέψεις  κατ΄ οίκον  (όταν κρίνεται αναγκαίο από το προσωπικό ). Διασυνδέεται λειτουργικά με Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών  του Ψ.Ν.Α.

Στόχος της λειτουργίας του ΚΨΥ είναι η πρόληψη και η θεραπεία των προβλημάτων ψυχικής υγείας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση και παρέμβαση κοντά στο χώρο διαμονής του ατόμου, σαν μέρος ενός κοινοτικού Δικτύου υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Το Κ.Ψ.Υ. δεν εξυπηρετεί αιτήματα που αφορούν εξάρτηση από τοξικές ουσίες και αλκοόλ και μπορεί να παραπέμψει σε Ειδικές Μονάδες, περιπτώσεις που απαιτούν πολύ εξειδικευμένες παρεμβάσεις.