Κ.οι.Σ.Π.Ε

Κ.οι.Σ.Π.Ε

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «Κοι.Σ.Π.Ε. Διάπλους» αποτελεί τον καρπό μιας πρωτοβουλίας κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που ξεκίνησε το 2004. Είναι μια από τις πρώτες θεσμοθετημένες κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Σκοπό έχει τη δημιουργία, τη διατήρηση και την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας με ψυχοκοινωνικά προβλήματα που δικαιούνται ισότιμη επαγγελματική δράση και συμμετοχή στην οικονομική ζωή του τόπου μας, σε ένα περιβάλλον αλληλέγγυας κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού είναι συνολικά 162 και απαρτίζονται από:  90 άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, 53 εργαζόμενους σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και 19 άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσια Νοσοκομεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Κοινωνικές Επιχειρήσεις.

Η έδρα του συνεταιρισμού βρίσκεται στο Χαϊδάρι, Λ. Αθηνών 374.

Η επιχειρηματική πολιτική του Συνεταιρισμού καθορίζεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών του, ενώ η διοικητική του λειτουργία εξυπηρετείται από εκλεγμένο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Στα τέλη του 2007 ο Διάπλους ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε τρεις τομείς:


Καλλιέργεια  κηπευτικών

Με γνώμονα το σεβασμό στη γη, στους ανθρώπους που εργάζονται και στην ποιότητα ζωής όλων μας και με οικολογική συνείδηση για το περιβάλλον που ζούμε, ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε με βιολογικές μεθόδους βασικά κηπευτικά προϊόντα.
Τα προϊόντα μας καλλιεργούνται με βάση τις ανάγκες της αγοράς, τις δυνατότητες της γης καθώς και το μικροκλίμα που επικρατεί στη περιοχή του Χαϊδαρίου.

Ανάλογα με την εποχή, καλλιεργούνται διάφορα είδη κηπευτικών, όπως ντομάτες, υπαίθριες και θερμοκηπίου (τον χειμώνα), αγγουράκια, ποικιλίες πιπεριάς και μελιτζάνας, κολοκυθάκια, φασολάκια, διάφορα αρωματικά, κρεμμυδάκια, μαρούλια, λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια, παντζάρια κ.α.

Όλα μας τα προϊόντα πιστοποιούνται ως βιολογικά από την QWAYS-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Α.Ε.

Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε, φρεσκοκομμένα, στον τόπο παραγωγής τους. Επίσης  από το 2010  τα κηπευτικά διατίθενται  σε εργαζόμενους φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με μια πρωτότυπη διαδικασία delivery που έχει αναπτύξει ο Συνεταιρισμός (παράδοση στο χώρο εργασίας). Στόχος μας είναι  η επέκταση της προμήθειας των κηπευτικών μας σε φορείς για την κάλυψη των αναγκών τους σε κηπευτικά όσον αφορά τα είδη που παράγονται από εμάς.


Υπηρεσίες αποψίλωσης χόρτων - κηποτεχνίας

Αρχικά οι δραστηριότητα περιελάμβανε συντήρηση  κήπων και καθαρισμό, αρχιτεκτονική τοπίου, εγκατάσταση αρδευτικών συστημάτων κλπ, σε κήπους ιδιωτών αλλά και Νομικών Προσώπων.

Το 2011 η δραστηριότητα προσανατολίστηκε κυρίως στις υπηρεσίες αποψίλωσης χόρτων σε μεγάλες εκτάσεις. Το συνεργείο αναλαμβάνει την κοπή των χόρτων με χορτοκοπτικά μηχανήματα, την συσσώρευση και την αποκομιδή τους.

Στόχος μας είναι η άριστη παροχή υπηρεσιών ώστε να επιτυγχάνεται ο έγκαιρος καθαρισμός  των χώρων πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και η διατήρηση του χώρου καθαρού σε όλη διάρκεια του έτους.

Πελάτες μας είναι κυρίως φορείς του Δημοσίου (Νοσοκομεία),  ευελπιστώντας στη διεύρυνση της παροχής των υπηρεσιών και σε  άλλους φορείς ή ιδιώτες που επιθυμούν την κοπή των χόρτων στο χώρο τους και την αποκομιδή των απορριμμάτων.


Κατάστημα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων διατροφής

Το κατάστημα λειτούργησε μέχρι τον Αύγουστο του 2010 στο κέντρο της Αθήνας, Χ. Τρικούπη 14. Τα προϊόντα προς πώληση  περιελάμβαναν μέλι, μαρμελάδες, όσπρια, παραδοσιακά ζυμαρικά, λικέρ, ρακί, κρασιά, βότανα κ.α, και προέρχονταν από μικρούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς όλης της Ελλάδος.


Υπηρεσίες καθαρισμού γραφείων

Οι  υπηρεσίες καθαριότητας  γραφείων και χώρων παρέχονται σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους εργαζόμενους των εξυπηρετούμενων φορέων. Η διαρκής επικοινωνία και συνεργασία με τους υπευθύνους των φορέων στόχο έχει την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τα συνεργεία καθαριότητας έπιασαν σκούπα και φαράσι  από τον Μάιο του 2010 και η επέκταση της δραστηριότητας έγινε με σχετικά γρήγορο ρυθμό.

Πελάτες μας είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείριση του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  του Υπουργείου Υγείας & Κ.Α., ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Κοι.Σ.Π.Ε. “Διάπλους”  εξυπηρετεί αποτελεσματικά και υπεύθυνα το σύνολο των χώρων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.  Το 2011 αναλάβαμε επίσης την καθαριότητα   της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (μέρος αυτής).

Η μέχρι τώρα εμπειρία μας δείχνει την θετική εξέλιξη της δραστηριότητας.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση και τη διαμόρφωση διαφορετικών θέσεων και στάσεων ώστε να προωθηθεί η κοινωνική αλληλεγγύη στην επιχειρηματικότητα αλλά και στους συνανθρώπους μας.
Τα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες έχουν ως βάση τους το σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Με οικολογική συνείδηση και ανθρωπιστική αντίληψη σε αυτή τη προσπάθεια μπορείς να βοηθήσεις και εσύ!

Τηλ. Επικοινωνίας: 213-2054351
Fax : 210-5822265
e-mail: info@diaplous.eu
www.diaplous.eu